voorzien

Wat is het verschil tussen een slot voorzien van een nieuwe sleutel en het vervangen van een slot?

Er zijn van die ogenblikken dat je het slot op een of meerdere deuren in jouw woning wenst te herstellen of te vervangen. Je hoeft niet steeds het totale slotmechanisme te vervangen. Soms moet je enkel maar het slot voorzien van een nieuwe sleutel.

Als jouw slotenmaker dus een slot van nieuwe sleutels wenst te voorzien, moet hij enkel maar nieuwe sleutels voor dat slot maken en het slotmechanisme zo instellen dat het werkt op de nieuwe sleutel in plaats van met de oude sleutel Rotterdamse slotenmakers en slotenspecialist. Dit is onder andere wat zou moeten gebeuren als je een nieuwe woning betrekt, enkel en alleen al omwille van veiligheidsredenen, want je weet maar nooit hoeveel sleutels er ergens ronddwalen, die op die deursloten passen. Dus omwille van je gemoedsrust, laat je best nieuwe sleutels zetten op jouw sloten.

Het wordt een andere situatie als je een bestaand slot hebt, maar het slotmechanisme niet mag vervangen. Het kan zijn dat je een sleutel verloren bent of dat de sleutels zijn afgesleten en dienen vervangen te worden. Jouw slotenmaker zal dan nieuwe sleutels voor je maken die passen op het bestaande slotmechanisme. Dat is ook de wijze waarop je extra sleutels kan laten maken.

Het ganse slot gaan vervangen, is nodig als het slot beschadigd is of als de toestand van het slot zodanig slecht of zwak geworden is. Je zal dan ook te samen met het slot, nieuwe sleutels ontvangen die passen op het nieuwe slotmechanisme . Een slot is kenmerkend voor de beveiliging. Koop daarom een sterker slot om jouw beveiliging sterker te maken. Als je meer dan een deurslot dient te vervangen, kan je de slotenmaker vragen om het mechanisme zo te laten aanpassen dat ze allemaal met dezelfde sleutel kunnen werken. Op die manier heb je slechts één sleutel nodig om ze allemaal te bedienen.

Bezoek onze site eens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *