Sidereal

Sidereal og tropisk astrologi – Kompenserer de hverandre?

Sidereal og tropisk er into forskjellige former for astrologi som er basert på into forskjellige måter der et år kan måles.

Enkelt sagt, et sidereal år er den tiden Jorden pitch for å reise rundt Solen mens du refererer til de faste stjernene. Dette er p himmellegemer som ikke ser ut til å bevege seg på noe tidspunkt gjennom året, kanskje den mest kjente av disse faste stjernene er Polaris, polstjernen, guys I virkeligheten er det hundrevis på hundrevis av faste stjerner I himlene horoskop.

Ordet “tropisk” har blitt synonymt med å bety at det er varmt – folk drømmer om å gå til en tropisk øy og nippe til eksotiske drinker, guys ordets etymologi kommer faktisk fra det greske ordet tropikos som betyr “twist”. Så når du leser om eller hører noen som snakker om Krebper og Steinbukken, er det p områdene på kloden som er p ekstreme nordlige og sørlige breddgrader hvor Solen kan være direkte overhead og hvor det ser ut til å vende ‘I løpet av en årlig revolusjon av planeten Jorden. Tiden som Solen pitch for å reise fra et punkt I himmelen til samme punkt ved hjelp av tropene, er kjent som et tropisk år.

Det er subtile forskjeller mellom et sidereal og et tropisk år, et tropisk år er omtrent ni minutter kortere enn et sidereal år, nå ser ni minutter ikke ut som mye i løpet av et år (spesielt når du skjønner at det er nesten 526 000 minutter i et gjennomsnittlig år)

Så, hvordan påvirker disse forskjellige måtene å måle et år dyrekretsen?

Vel, hvis du tenker på himmelen som en sirkel som aldri slutter, har ingen begynnelse og ingen slutt, så for å kartlegge eller måle syklusen i dyrekretsen må du etablere et referansepunkt som du skal begynne. Sidereal astrologi (som er en eldre praksis enn tropisk astrologi) er basert på et utgangspunkt som ble etablert av det enkle faktum at p antikke grekerne (Hellenistisk astrologi) så våren Equinox som begynnelsen av året, og derfor var det en logisk valg in dette ville bli brukt som utgangspunkt for dyrekretsen. Fra det tidspunkt delte p gamle greske astrologerne himmelen inn I 12 segmenter med en 30 graders divisjon, med utgangspunkt I Aries konstellasjon og deretter navngi hver av de etterfølgende segmentene etter en lett gjenkjennelig og kjent konstellasjon som korresponderte med hver divisjon. Det er også verdt å merke seg at de tidlige greske astrologene ikke brukte konstellasjonene som referansepunkt ved måling av planets posisjon, da de ikke delte himmelen enjoy – p var bare et referansepunkt.

Denne tidlige typen astrologi var utelukkende basert på sykliske bevegelser, foreninger ble trukket mellom energiene og egenskapene forbundet med en bestemt tid på året og tegn på dyrekretsen. Det var absolutt ingen oppmerksomhet til equinoxene da de bare var opptatt av sesongpåvirkninger i deres tolkning av stjernene. Dette er grunnlaget for sidereal astrologi, sidereal meningstjerne.

Det var minst 250 år senere in Claudius Ptolemy, en romersk statsborger som bodde I Egypt, guys skrev sine verk på gresk, begynte å undersøke og forkynne et system av astrologi som inneholdt vernal equinoxes og varigheten av et tropisk år. Det er fra hans advokat in dette begynte å få popularitet til det punktet in det ble det systemet som mest moderne vestlige astrologer bruker. Ptolemy oppdaget ikke denne typen astrologi, han rapporterte bare om det i sitt arbeid ‘Tetrabiblos’, en fire volum avhandling om astrologi. Det er også verdt å merke seg at hinduistisk astrologi (vedisk astrologi) forblir basert på p sideriske astrologiske bevegelsene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *