Merokok

Adakah Larangan Merokok UK akan Memanggil ‘Rumah’ Di Dewan Bingo?

Bingo telah terbukti menjadi salah satu hiburan kegemaran masyarakat Britain selama beberapa dekad, dengan gambaran abadi ruang dewan yang terang dan udara tebal dengan asap menjadi perkara pertama yang banyak orang fikirkan ketika permainan disebut. Namun, dengan larangan merokok yang berlaku di seluruh UK, banyak peminat bingo lebih suka tinggal di rumah dan bermain dalam talian di salah satu daripada beberapa laman web perjudian, di mana mereka dapat menikmati rokok tanpa mengganggu permainan mereka atau harus pergi dan berdiri di luar. pada musim sejuk pada bulan-bulan musim sejuk.

Sejak pengenalan larangan merokok di Scotland pada mega888 Mac 2006, sepuluh kelab bingo telah ditutup kerana pendapatan menurun, dengan pemilik kelab di seluruh negara mengadu kesan buruk larangan merokok terhadap kebiasaan bermain bingo tradisional. Sembilan kelab ditutup di UK sebagai langkah berjaga-jaga sebelum larangan merokok dikenakan pada bulan Julai 2007, kerana banyak pemilik kelab menjangkakan penurunan perniagaan yang serupa setelah larangan itu dikenakan, dengan jumlah 200 kelab dan dewan dianggarkan. untuk menghadapi penutupan. Ketakutan pemiliknya dibenarkan, kerana tinjauan menunjukkan bahawa 63% perokok sekarang memainkan sebahagian besar bingo dalam talian mereka dengan dua juta orang dewasa tidak lagi kerap pergi ke kelab bingo seperti yang mereka lakukan sebelum larangan merokok diperkenalkan.

Walaupun ini adalah berita buruk bagi kelab dan dewan bingo tradisional, laman web bingo dalam talian telah menyaksikan lonjakan populariti dan keuntungan yang dramatik, dengan pasaran bingo dalam talian di seluruh dunia kini dianggarkan bernilai $ 40 juta setahun, angka yang boleh menjadi sepuluh kali ganda jika 1% dewan bingo darat menukar dari darat ke dalam talian. Nama jenama besar seperti Virgin dan Yahoo! kini dihubungkan dengan pasaran bingo dalam talian di UK, yang menunjukkan dengan jelas berapa banyak potensi syarikat besar melihat dalam bingo dalam talian.

Semua ini sangat berbeza dengan “hari kegemilangan” bingo 2003/04, ketika dewan dan kelab bingo menyaksikan peningkatan pendapatan 24% di seluruh negara, peristiwa yang difikirkan oleh banyak pengulas bingo tidak mungkin terjadi lagi kerana, paling tidak, menentang larangan merokok. Walaupun dewan bingo yang lebih kecil dan bebas menderita paling banyak dan menghadapi banyak penutupan kerana kesan larangan itu, pengendali yang lebih besar berjaya terus bertahan dengan memperkenalkan laman perjudian dalam talian mereka sendiri, yang menyaksikan peningkatan penjualan sebanyak 34% tahun lalu; tindakan yang mesti diambil oleh syarikat bingo darat untuk memerangi kesan larangan merokok.

Masa yang tidak dapat diramalkan akan datang untuk syarikat dan pemain bingo. Dengan pasaran bingo darat akan turun 12% lagi dalam dua belas bulan akan datang, dewan bingo dan kelab di seluruh negara akan menjadi perkara masa lalu, dengan bingo dalam talian [http://www.vernons.co. uk / info / online-bingo] bukan sahaja menawarkan alternatif kepada perokok di seluruh UK tetapi juga memberi jalan keluar bagi syarikat bingo yang bersedia melakukan lompatan dalam talian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *